Opis
Ta czerwona, oryginalna odmiana wyróżnia się charakterystycznym wyglądem swoich owoców o znacznie wydłużonym, lekko zakrzywionym kształcie i spiczastym końcu, które osiągają długość od 18 do 20 centymetrów. Ich błyszcząca skórka zmienią swoją barwę podczas dojrzewania, początkowa intensywna zieleń po pewnym czasie przeistacza się w głęboką, mocną czerwień. Pod nią odnajdziesz mięsisty i soczysty miąższ o słodkim smaku.
Owoce odmiany Corno di Toro Rosso stanowią bardzo dobry surowiec na przetwory. Można je marynować z dodatkiem miodu i przypraw i cieszyć się ich smakiem również na zimę. W takiej formie świetnie smakują podawane do dań głównych, z pieczywem albo jako zakąska. Nadają się również do bezpośredniego spożywania na surowo, w sałatkach i surówkach, a także do pieczenia, faszerowania i duszenia. Jako jedna z nielicznych również świetnie smakuje na zielono.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.